Програма за развитие на селските региони 2014-2020
Европейски земеделски фонд за развитие на селските региони: Европа инвестира в селските региони

Инициативата „Нестле за живей активно! 2019“ зарадва днес жителите на община Белослав, като им предо

23.06.2019

Инициативата „Нестле за живей активно! 2019“ зарадва днес жителите на община Белослав, като им предостави възможност да изживеят един ден от лятото със спортни активности.
 

 
23.06.2019
Подкрепяйки кампанията на Нестле за Живей Активно, община Белослав организира общински спортен празник. Събитието се проведе на 23.06.2019 г. на стадион „ Димитър Ватев” и прилежащата спортна площадка към посочения стадион в гр.Белослав. В него се включиха над 200 участници от всички населени места на общината и гости. Спортният празник стартира в 9.30 ч. с официално откриване и запознаване на присъстващите с инициативата Нестле за Живей Активно! 2019. 

Програмата през деня беше изключително богата и включваше заниманимателни спортни игри за най-малките и техните родители, турнир по футбол, крос, федербал и народни танци. Стадион „Димитър Ватев” беше разделен на отделни зони за провеждането на събитието и спортните активности се случиха паралелно, като всеки от присъстващите избра ситуация, в която да се включи.Спортния празник откриха инж.Деян Иванов- кмет на община Белослав и 2 танцови школи от община Белослав.

Спортните занимания започнаха с гимнастика за всички, като водещи бяха ученици гр.Белослав. В занимателните игри за най-малките участваха 80 деца и техните родители,в турнира по футбол участие взеха 4 футболни клуба, а в турнира по народна топка се състезаваха ученици от 3 клас. В обособената зона за бадминтон желаещите играеха бадминтон. На пистата на стадиона се проведе крос със следните дължини: 400 м. – за момичета и момчета от 4,5 и 6 клас, а за жители и гости на община Белослав дистанцията на кроса беше 400 м. и 1200 м. На изкуственото игрище приятелска среща по футбол играха ученици от 6 клас.За любителите на народните танци беше обособена зона, в която се организира хоротека.Празникът подари незабравими емоции на всички участници. Всяка една активност бе съобразена с възрастта на присъстващите и ги накара да се движат,да спортуват и да се забавляват. За участниците в спортния празник имаше подготвени стикери с логото на кампанията, грамоти и символични награди / продукти на Нестле /.

Общинска администрация - Белослав благодари на всички участници, които се включиха в Инициативата „Нестле за живей активно! 2019 в БЕЛОСЛАВ“