Програма за развитие на селските региони 2014-2020
Европейски земеделски фонд за развитие на селските региони: Европа инвестира в селските региони

За втора поредна година община Белослав подкрепи кампанията "Нестле за Живей Активно", която се пров

26.09.2020За втора поредна година община Белослав подкрепи кампанията "Нестле за Живей Активно", която се проведе под мотото "Бъди добрият пример за теб и близките ти".
В рамките на инициативата на Нестле в община Белослав се проведоха различни по вид спортни дейност. Деца, ученици, и жители на общината приеха предизвикателството и се включиха с усмивки и настроение в инициативата.

На 23 септември в спортните занимания, които бяха организирани в училищата и на стадион "Димитър Ватев" в гр. Белослав и в с. Езерово се включиха ученици и преподаватели от СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Белослав, , ОУ "Св. Патрирх Евтимий" гр. Белослав, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с. Езерово и НУ "Отец Паисий" гр. Белослав. Малчуганите от ДГ " Калина Малина" гр. Белослав, ДГ "Първи юни" гр. Белослав, ДГ "Щастливо детство" гр. Белослав и ДГ "Дора Габе" с . Езерово, заедно със своите учители и помощник-възпитатели се включиха в игрите за най малките , които се проведоха на 24 септември.


На 23 септември в НЧ "Добруджа - 1929" с. Разделна бе организарана беседа на тема "Здарвословно хранене". Там децата от клуб "Млади кулинари таланти" към СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Белослав демонстрираха как се приготвят здравословни храни и напитки.

А на 26 септември, с поход от с. Разделна до крепостта Петрич кале ентусиасти се включиха в инициативата, която подкрепя и популяризира спорта, здравословното и балансирано хранене. Всяка активност бе съобразена с възрастта на присъстващите и ги накара да се движат, спортуват и забавляват.

Община Белослав изказава своята благодарност към всички участници, които подкрепиха кампанията "Нестле за Живей Активно"!
Храни се здравословно, спортувай, живей активно – това зависи от всеки един от нас. Не е трудно, можем да Живеем Активно !